Faaliyet

F4.7.1 Beslenme Hizmetleri

Faaliyetin Amacı: Üniversitemiz personel ve öğrencilerine uygun şartlarda, sağlıklı ve dengeli bir beslenme hizmeti sunmak
Faaliyetin Yürütüldüğü Birimler:
Faaliyet Adımları Görevli Bilgi/Tarif Dokümanları Kayıt Ortamı
  • Yemek Hazırlama ve Sunum İşlemleri
  • Yemekhane Hazırlık ve Temizlik İşlemleri
  • Yemek Geliri Takip İşlemleri
  • Yemek Ödemeleri İşlemleri
 
İMİD İdari ve Destek Hizmetleri Ofis Personeli
ORT Bütçe Ofisi Personeli
SKSDB Aşçı
SKSDB Başaşçı
SKSDB Başgarson
SKSDB Beslenme Hizmetleri Birim Sorumlusu
SKSDB Beslenme Hizmetleri Birim Yöneticisi
SKSDB Birim Koordinatörü
SKSDB Garson
SKSDB Mutfak Ön Hazırlık Personeli
SKSDB Yemekhane Gelirleri Sorumlusu
SKSDB Yemekhane Otomasyon Görevlisi
SKSDB Yemek Sevk Personeli
SKSDB Yemek Üretim ve Kontrol Sorumlusu
Teknik Destek Personeli
PP.4.7.FR.0065-Beslenme ve Destek Hizmetleri Nöbet Çizelgesi
PP.4.7.FR.0063-Atık Yemek Teslim Formu
PP.4.7.FR.0080-Günlük Yemek Üretimi ve Kontrol Formu
PP.4.7.FR.0083-İmha Edilen Yemeklerin Teslim Formu
PP.4.7.FR.0085-Kemikli Et İşleme Formu
PP.4.7.FR.0105-Yemek Bursu Alacak Öğrenci Listesi
PP.4.7.FR.0092-Mutfak İstem Formu
PP.4.7.FR.0096 Soğuk Oda Isı-Nem Takip Çizelgesi
PP.4.7.FR.0106-Yemek İmha Tutanağı
PP.4.7.FR.0107-Yemek Sevk ve Dönüş Formu
PP.4.7.FR.0109-Yemek Üretim Sayısı Tespit Formu
PP.4.7.FR.0110-Yemekhane Denetim Formu
PP.4.7.FR.0111-Yemekhane Malzeme Ön İstek Formu
PP.4.7.FR.0112-Yemekhane Malzeme Sayım Çizelgesi
PP.4.7.FR.0114-Yemekhaneler Ücretli - Ücretsiz Geçiş İcmal Formu
PP.4.7.FR.0115-Yemekhanelerin Malzeme Takip ve Kullanım Çizelgesi
PP.4.1.FR.0006-Mal Alımları Muayene ve Kabul Komisyonu Tutanağı
PP.4.8.FR.0005-Cihaz Bakım Takip Formu
PP.4.1.FR.0016-Malzeme İstek Formu
PP.4.2.FR.0013-Aylık Yemek Gelir Formu
PP.4.7.FR.0177-Ziyaret Talep Formu
PP.4.7.FR.0162-Aylık Yemek Listesi Formu
PP.4.7.FR.0016-Yemek Numunesi Alma ve Saklama Formu
PP.4.7.FR.0168-İdari Denetim, Muayene ve Kabul Komisyonu Tutanağı
PP.4.7.FR.0022-Yemek Hizmeti Bildirim Formu
PP.4.2.FR.0019-Gelir Teslim Formu
PP.4.7.PRS.0002 OMÜ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI BESLENME HİZMETLERİ YÖNERGESİ
PP.4.7.PRS.0009 OMÜ ÖĞRENCİ YEMEK BURSU YÖNERGESİ
PP.4.5.İŞA.0012-Beslenme destek hizmetleri araç görevlendirme iş akış süreci
PP.4.7.İŞA.0002-Yemek Fiş Talep İş Akış Süreci
PP.4.7.İŞA.0003-Yemekhane Hazırlık ve Temizleme İş Akış Süreci
PP.4.7.İŞA.0004-Yemek Hazırlama ve Sunumu İş Akış Süreci
PP.4.7.İŞA.0020-Yemek Bursu İş Akış Süreci
PP.4.8.İŞA.0003-Beslenme ve Destek Hizmetleri Teknik Bakım İş Akış Süreci
PP.4.2.İŞA.0013-Günlük Yemek Geliri Takibi İş Akış Süreci
PP.4.2.İŞA.0025-Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Özgelirleri İş Akış Süreci
PP.4.2.İŞA.0033-Yemekhane Gelirleri İş Akış Süreci
PP.4.2.İŞA.0059-Yemek Ödemeleri İş Akış Süreci
  • EBYS

  • KBS Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemi

  • Yemekhane Otomasyon Sistemi

  • ÜNİKYS

  • Fiziki Arşiv

İzleme Kriterleri:

KG731 İmha edilen yemek sayısının üretilen yemek sayısına oranı
KG732 Yemekle ilgili alınan Geri Bildirim (şikayet) sayısının toplam yemek sayısına oranı

Riskler:

Yemek sevk aracının arızalanması veya sevk sırasında kaza yapması nedeniyle yemeğin zamanında ulaştırılamaması
Gerekli ve yeterli önlem alınmaması nedeniyle yemek üretim ve sunum sürecinde iş kazası sonucunda yaralanma veya can kaybı yaşanması
Haşere ve kemirgenlerin üretim malzemelerine zarar vermesi, ortamın kirlenmesi ve böcek ısırmaları
Üretilen yemek miktarının talebi karşılamaması nedeniyle bir kısım öğrenci ve personelin yemek yiyememesi
Yemek üretiminde bozuk malzeme kullanılması nedeniyle toplu zehirlenme vakası meydana gelmesi

Fırsatlar:

Rezervasyonlu yemek sistemi kurulması
Akıllı Kart Sistemi kullanımın yaygınlaştırılması
Sunulan kaliteli ve ucuz yemek hizmeti sayesinde Üniversite kampüsündeki alternatif beslenme hizmetlerinin kontrol altında (fiyat, hizmet kalitesi vb.) tutulması