Görev Tanımı
PP4.7.GT.0077, R1, Aralık 2021
Görev Adı: SKSDB Başaşçı
Kod: GT77
Hassas Görev: Hayır
Görev, Yetki ve Sorumluluklar
- Mutfağın temizlik, bakım ve düzenini sağlamak.
- Aylık yemek menüsünü hazırlamak.
- Yemek üretim sürecini planlamak, iş akışını kontrol etmek ve üretimi sağlamak.
- Üretilen yemeğin kıvam, tat, lezzet vb. ön kontrollerini yapmak.
- Yıllık yemek üretim malzemesi listesini hazırlamak.
- Mutfak personelinin sanitasyon ve hijyen kurallarına uygun şekilde çalışmalarını sağlamak.
- Mutfak personelinin iş kıyafeti ve koruyucu donanım kullanımı ile temizliğini kontrol etmek.
- Merkez mutfaktan yemekhanelere yapılan yemek servisini koordine etmek.
- Başkanlığın görev alanı ile ilgili olarak yapılan toplu organizasyonlarda mutfak personeli ile birlikte görev almak.
Ortak Sorumluluklar
-
Etik Kurallara uygun davranışlarda bulunmak, görevlerini yerine getirmek.
-
Mevzuatı takip etmek, değişiklikler hakkında birim üst yönetimine bilgi vererek ilgili iş ve işlemleri yerine getirmek.
-
Görevi ile ilgili tüm faaliyetlerini kalite geliştirme ve iç kontrol sistemi tanım ve düzenlemelerine uygun olarak yürütülmesini sağlamak.
-
Yapacağı iş ve eylemleri, şeffaflık, hesap verebilirlik ve katılımcılık anlayışı içerisinde ve kamu kaynaklarını verimli kullanılacak biçimde yerine getirmek.
-
İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tedbirlere uymak.
-
Görevlerini ve kullandığı otomasyon sistemlerine doğru ve zamanında bilgi girişlerini yapmak.
-
Kalite politikaları ve prosedürlerinden haberdar olmak ve gerekli hallerde güncellenmesine katkı sunmak.
-
PP.5.3.PRS.0001 OMÜ PAYDAŞ GERİ BİLDİRİM YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ gereğince paydaşlarla nezaketli olarak iletişim kurmak, geri bildirim kaynaklarından ulaşan paydaş bildirimini birim paydaş iletişim görevlisine iletmek.
-
Kurumun iç ve dış tetkik/değerlendirme süreçlerine katılım sağlamak.
Vekalet Durumu
Görevinde bulunmadığı zamanlarda vekâlet edecek unvan: Gıda Mühendisi
Aranan Nitelikler
- En az ilkokul mezunu olmak.
Revizyon Geçmişi
Revizyon Numarası
Revizyon Gerekçesi
Revizyon Tarihi
1
13.12.2021
Görev Adı: SKSDB Başaşçı
Kod: GT77
Hassas Görev: Hayır
Görev, Yetki ve Sorumluluklar
- Mutfağın temizlik, bakım ve düzenini sağlamak.
- Aylık yemek menüsünü hazırlamak.
- Yemek üretim sürecini planlamak, iş akışını kontrol etmek ve üretimi sağlamak.
- Üretilen yemeğin kıvam, tat, lezzet vb. ön kontrollerini yapmak.
- Yıllık yemek üretim malzemesi listesini hazırlamak.
- Mutfak personelinin sanitasyon ve hijyen kurallarına uygun şekilde çalışmalarını sağlamak.
- Mutfak personelinin iş kıyafeti ve koruyucu donanım kullanımı ile temizliğini kontrol etmek.
- Merkez mutfaktan yemekhanelere yapılan yemek servisini koordine etmek.
- Başkanlığın görev alanı ile ilgili olarak yapılan toplu organizasyonlarda mutfak personeli ile birlikte görev almak.
Ortak Sorumluluklar
-
Etik Kurallara uygun davranışlarda bulunmak, görevlerini yerine getirmek.
-
Mevzuatı takip etmek, değişiklikler hakkında birim üst yönetimine bilgi vererek ilgili iş ve işlemleri yerine getirmek.
-
Görevi ile ilgili tüm faaliyetlerini kalite geliştirme ve iç kontrol sistemi tanım ve düzenlemelerine uygun olarak yürütülmesini sağlamak.
-
Yapacağı iş ve eylemleri, şeffaflık, hesap verebilirlik ve katılımcılık anlayışı içerisinde ve kamu kaynaklarını verimli kullanılacak biçimde yerine getirmek.
-
İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tedbirlere uymak.
-
Görevlerini ve kullandığı otomasyon sistemlerine doğru ve zamanında bilgi girişlerini yapmak.
-
Kalite politikaları ve prosedürlerinden haberdar olmak ve gerekli hallerde güncellenmesine katkı sunmak.
-
PP.5.3.PRS.0001 OMÜ PAYDAŞ GERİ BİLDİRİM YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ gereğince paydaşlarla nezaketli olarak iletişim kurmak, geri bildirim kaynaklarından ulaşan paydaş bildirimini birim paydaş iletişim görevlisine iletmek.
-
Kurumun iç ve dış tetkik/değerlendirme süreçlerine katılım sağlamak.
Vekalet Durumu
Aranan Nitelikler
- En az ilkokul mezunu olmak.
Revizyon Geçmişi
Revizyon Numarası | Revizyon Gerekçesi | Revizyon Tarihi |
---|---|---|
1 | 13.12.2021 |