Görev Tanımı
PP4.7.GT.0489, R0, Temmuz 2023
Görev Adı: Mutfak ve Restoran Birim Sorumlusu
Kod: GT489
Hassas Görev: Hayır
Görev, Yetki ve Sorumluluklar
- Restoran ve Mutfağın temizlik, bakım ve düzenini sağlamak
- Yemek menülerini hazırlamak.
- Günlük yemek üretim sürecini planlamak, üretim malzemesi ihtiyacını tespit ederek temini, depolanmasını sağlamak ve iş akışını kontrol etmek
- Üretilen yemeğin kıvam, tat, lezzet vb. ön kontrollerini yapmak.
- Restoran ve Mutfakta kullanılacak malzemelerin listesini hazırlamak.
- Restoran ve Mutfakta ihtiyaç duyulan taşınırların temini için teknik şartname hazırlamak.
- Restoran ve Mutfak ile ilgili istatistiksel verileri hazırlamak ve raporlamak.
- Restoran ve Mutfakta görev yapan personel ile yönetici arasındaki bilgi alışverişini ve birimler arası koordinasyonu sağlamak.
- Restoran ve Mutfakta görev yapan personelin aylık çalışma çizelgelerini hazırlamak.
- Restoran ve Mutfakta görev yapan personelin sanitasyon ve hijyen kurallarına uygun şekilde çalışmalarını sağlamak.
- Restoran ve Mutfakta görev yapan personelin iş kıyafeti ve koruyucu donanım kullanımı ile temizliğini kontrol etmek.
- Mutfakta üretimi yapılan yemeklerin servisini koordine etmek.
- Ticari İşletmenin görev alanı ile ilgili olarak yapılan toplu organizasyonlarda Restoran ve Mutfak personeli ile birlikte görev yapmak.
Ortak Sorumluluklar
-
Etik Kurallara uygun davranışlarda bulunmak, görevlerini yerine getirmek.
-
Mevzuatı takip etmek, değişiklikler hakkında birim üst yönetimine bilgi vererek ilgili iş ve işlemleri yerine getirmek.
-
Görevi ile ilgili tüm faaliyetlerini kalite geliştirme ve iç kontrol sistemi tanım ve düzenlemelerine uygun olarak yürütülmesini sağlamak.
-
Yapacağı iş ve eylemleri, şeffaflık, hesap verebilirlik ve katılımcılık anlayışı içerisinde ve kamu kaynaklarını verimli kullanılacak biçimde yerine getirmek.
-
İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tedbirlere uymak.
-
Görevlerini ve kullandığı otomasyon sistemlerine doğru ve zamanında bilgi girişlerini yapmak.
-
Kalite politikaları ve prosedürlerinden haberdar olmak ve gerekli hallerde güncellenmesine katkı sunmak.
-
PP.5.3.PRS.0001 OMÜ PAYDAŞ GERİ BİLDİRİM YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ gereğince paydaşlarla nezaketli olarak iletişim kurmak, geri bildirim kaynaklarından ulaşan paydaş bildirimini birim paydaş iletişim görevlisine iletmek.
-
Kurumun iç ve dış tetkik/değerlendirme süreçlerine katılım sağlamak.
Vekalet Durumu
- Otel Müdürü
Aranan Nitelikler
- En az Lise ve dengi okul mezunu olmak.
Revizyon Geçmişi
Revizyon Numarası
Revizyon Gerekçesi
Revizyon Tarihi
0
OMTEL Otelde bulunan Mutfak ve Restoran için Birim Sorumlusu bir personel ihtiyacı bulunduğundan
13.07.2023
Görev Adı: Mutfak ve Restoran Birim Sorumlusu
Kod: GT489
Hassas Görev: Hayır
Görev, Yetki ve Sorumluluklar
- Restoran ve Mutfağın temizlik, bakım ve düzenini sağlamak
- Yemek menülerini hazırlamak.
- Günlük yemek üretim sürecini planlamak, üretim malzemesi ihtiyacını tespit ederek temini, depolanmasını sağlamak ve iş akışını kontrol etmek
- Üretilen yemeğin kıvam, tat, lezzet vb. ön kontrollerini yapmak.
- Restoran ve Mutfakta kullanılacak malzemelerin listesini hazırlamak.
- Restoran ve Mutfakta ihtiyaç duyulan taşınırların temini için teknik şartname hazırlamak.
- Restoran ve Mutfak ile ilgili istatistiksel verileri hazırlamak ve raporlamak.
- Restoran ve Mutfakta görev yapan personel ile yönetici arasındaki bilgi alışverişini ve birimler arası koordinasyonu sağlamak.
- Restoran ve Mutfakta görev yapan personelin aylık çalışma çizelgelerini hazırlamak.
- Restoran ve Mutfakta görev yapan personelin sanitasyon ve hijyen kurallarına uygun şekilde çalışmalarını sağlamak.
- Restoran ve Mutfakta görev yapan personelin iş kıyafeti ve koruyucu donanım kullanımı ile temizliğini kontrol etmek.
- Mutfakta üretimi yapılan yemeklerin servisini koordine etmek.
- Ticari İşletmenin görev alanı ile ilgili olarak yapılan toplu organizasyonlarda Restoran ve Mutfak personeli ile birlikte görev yapmak.
Ortak Sorumluluklar
-
Etik Kurallara uygun davranışlarda bulunmak, görevlerini yerine getirmek.
-
Mevzuatı takip etmek, değişiklikler hakkında birim üst yönetimine bilgi vererek ilgili iş ve işlemleri yerine getirmek.
-
Görevi ile ilgili tüm faaliyetlerini kalite geliştirme ve iç kontrol sistemi tanım ve düzenlemelerine uygun olarak yürütülmesini sağlamak.
-
Yapacağı iş ve eylemleri, şeffaflık, hesap verebilirlik ve katılımcılık anlayışı içerisinde ve kamu kaynaklarını verimli kullanılacak biçimde yerine getirmek.
-
İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tedbirlere uymak.
-
Görevlerini ve kullandığı otomasyon sistemlerine doğru ve zamanında bilgi girişlerini yapmak.
-
Kalite politikaları ve prosedürlerinden haberdar olmak ve gerekli hallerde güncellenmesine katkı sunmak.
-
PP.5.3.PRS.0001 OMÜ PAYDAŞ GERİ BİLDİRİM YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ gereğince paydaşlarla nezaketli olarak iletişim kurmak, geri bildirim kaynaklarından ulaşan paydaş bildirimini birim paydaş iletişim görevlisine iletmek.
-
Kurumun iç ve dış tetkik/değerlendirme süreçlerine katılım sağlamak.
Vekalet Durumu
- Otel Müdürü
Aranan Nitelikler
- En az Lise ve dengi okul mezunu olmak.
Revizyon Geçmişi
Revizyon Numarası | Revizyon Gerekçesi | Revizyon Tarihi |
---|---|---|
0 | OMTEL Otelde bulunan Mutfak ve Restoran için Birim Sorumlusu bir personel ihtiyacı bulunduğundan | 13.07.2023 |